Summa sidvisningar

fredag 24 juni 2011

Ghost:/Ha en fin midsommar

Passar på att tillönska er som brukar titta in här hos mig en fin midsommar utan alltför mycket regn och utan alltför mycket nubbe, öl och vin. Lagom är bäst, såväl för dagen som är och dagen som följer som för den närmast omgivande mänskligheten. Tillönskar er också mycket glädje.
För er damer vill jag göra ett särskilt påpekande: Kom ihåg att allt som uppvisar resning i er omgivning under helgen inte nödvändigtvis behöver vara midsommarstång att dansa kring. Det kan lätt bli missförstånd på den punkten. Att av misstag dansa små grodorna runt det midsommarstånd enstaka herrar eventuellt drabbas av gör ett lite löjligt intryck. Jag rekommenderar i stället ornitologiska imitationer. Härma en gök - närmare bestämt en sittgök. Det brukar för det mesta vara både angenämt och tillfredsställande samt förhöja midsommarstämningen, det är i alla fall min erfarenhet. Det står också i samklang med de uråldriga fruktbarhetsriter som påstås vara förbundna med midsommaren. För de helgfirande damer som önskar ta del av fruktbarhetsriten utan att så att säga själva bära frukt  finns ju numera utmärkta preventionsmedel. Sådant hade minsann inte de fornnordiska damerna - och herrarna - tillgång till. De var hänvisade till att fruktbarhetsrita på vinst och förlust. Utvecklingen har sannerligen gått framåt.

Undrar förresten om de fornnordiska damerna och herrarna på sin tid imiterade sittgökar eller om sittgökar inte hade uppfunnits då, eller om evolutionen inte hade nått så långt eller hur det nu gick till när sittgökar skapades. Kanske skedde det på gudomligt initiativ, en dag när Gud var på ovanligt gott humör. Skulle inte förvåna mig det minsta, så gött som det är med sittgökar.

Oj då, jag märker att den här anspråkslösa midsommarhälsningen alldeles på egen hand skenar iväg åt ett håll jag inte alls hade planerat. Mitt eget intellekt är inte inblandat, det försäkrar jag. Texten akriver sig själv utan inblandning av mig på något mystiskt och oförklarligt sätt. Eller så har datorn kapats av någon främmande, okontrollerbar kraft.

 För att hälsningen inte ska spåra ur totalt och bli så ekivok att den närmar sig oanständighetens eller det rena snuskets environger är det nog bäst att jag lyfter häcken från stolen och stänger av datorn en stund. Det passar förresten bra eftersom det är hög tid att försköna mitt yttre medelst putsning (eller snarare röjning) av skägg och mustasch inför resan till Lilla Miraklet och hennes mamma och pappa hos vilka jag ska fira midsommar (för er som eventuellt inte är underkunniga om vem Lilla Miraklet är kan jag meddela att hon är mitt snart fyra månader gamla barnbarn).

Jag dock kan inte lova att jag håller mig helt borta från bloggandet varken i dag eller resten av helgen. Bloggskugga - ja. Totalt bloggmörker - knappast.

Ha en fin midsommar!

2 kommentarer:

  1. Sköt om dig och ha det bra själv. Puss på nosen skall du också ha.

    SvaraRadera
  2. Sänder en något försenad midsommarpuss tillbaka. Men bättre sent än osänt.

    SvaraRadera