Summa sidvisningar

måndag 20 juni 2011

Ghost:/Kulan och rumpan

I denna tid av kropps- och utseendefixering börjar jag varje dag med att under två timmar examinera mig själv framför helfigursspegeln. Jag vill inte göra min dagliga entré hos resten av mänskligheten utan att ha förvissat mig om att allting är så perfekt som det kan bli under de förutsättningar som råder.Jag granskar allt som kan och bör granskas - och lite till - samt tillrättalägger och fixar det som behöver tillrättaläggas och fixas. Vilket inte är mycket, naturligt tjusig som jag är.

Dock har jag nyligen för första gången i mitt liv uppnått en vikt av 80 kilo och utvecklat en kalaskula. Den är inte väldig, inte ens stor. Den är liten, nästan pytteliten men fullt skönjbar för ett tränat öga. Och världen är, som ni vet, full av tränade ögon när det gäller kroppars vikt och form. Dessa tränade ögon rapporterar till sina resp hjärnor som i sin tur förmedlar budskapet till truten. Sedan sätter truten igång att pladdra och skvallra med likasinnade öron och trutar:
- Har inte den där Ghost börjat lägga på hullet. Visst har hans mage börjat puta ut. Han ser ju helt naturligt osund ut. Han borde uppsöka  en gymcoach eller gå till  en avmagringsterapeut innan det är för sent. Annars är han nog snart slut.

Om jag inte är helnöjd med kulan är jag desto nöjdare med rumpan när jag närstuderar den i spegeln. Den har fortfarande en tjusig - somliga skulle säga eggande - rundning som i forna dagar hade en betagande effekt på damerna (kanske på somliga herrar också, vad vet jag?). Vid handbesiktning - det vill säga att jag kramar och klämmer på skinkorna - kan jag belåtet konstatera att konsistensen är fast och hård men med en mjukhet på ytan, ungefär som vispgrädden på chokladen, för att ta till en totalt inadekvat liknelse.

Allt som allt är jag rätt tillfreds. Alla tankar på gymcoacher och avmagringsterapeuter slår jag ur hågen.
SÅ kropps- och utseendefixerad är jag inte.

Dessutom tycker jag nog att den lilla kulan klär mig. Pryder liksom sin man. Skänker därtill ett visst mått av pondus åt innehavaren av spegelbilden.

4 kommentarer:

 1. Ghost du vet väl att det vi ser när vi tittar oss i spegeln oftast har väldigt lite med verkligheten att göra. =)
  Vill ju inte göra dig besviken, men måste informera dig om att det är så det är.
  Men fortsätt att kolla konsistensen på de en gång så stolta skinkorna du.
  Fast det lär dröja innan jag kommer att vilja ha vispgrädde till min choklad igen. =)))

  SvaraRadera
 2. Min spegel är totalt verklighetsanpassad med hjälp av en självbespeglingscoach. Så det så!
  Men jag är glad över att ha fått dig att avstå från vispgrädde. Därmed slipper du kanske få kalaskula, eller nån annan kroppslig utbuktning.

  SvaraRadera
 3. Ahh .. du låter omåttligt attraktiv!! Eller så är det jag som av ren självbevarelsedrift sätter Maken som riktlinjen för en verkligt kap när det gäller manlig fägring???

  SvaraRadera
 4. Ja, jag kan ju inte göra någon jämförelse eftersom jag inte vet hur Maken ser ut. Men att han skulle klå mig som sex- och skönhetsobjekt är en rent orimligt löjeväckande tanke.

  SvaraRadera