Summa sidvisningar

lördag 2 juli 2011

Ghost:/Littorin, sexaffärerna och lagen

Aftonbladet har i dag avslöjat nya och graverande uppgifter om Sven-Otto Littorins sexaffärer under hans tid som arbetsmarknadsminister i alliansregeringen. Uppgifterna förefaller vara mycket väl belagda.
De privatmoraliska, politiska och säkerhetsmässiga aspekterna på Littorins utsvävningar ska jag lämna därhän. Det är en annan fråga som intresserar mig. Av allt att döma har han inte bara sexchattat på nätet utan också köpt sex. Men i Aftonbladet hävdar han via sin advokat att "jag har inte gjort något olagligt".
Men såvitt jag vet är sexköp olagligt i Sverige. Alltså uppstår per automatik frågan:
Finns det någon åklagare som har kurage och rättskänsla nog att inleda förundersökning om Littorins eventuella brottslighet och väcka åtal om det visar sig att uppgifterna om sexköp stämmer?
Eller gäller inte sexköpslagen före detta ministrar?
Förtroendet för det svenska rättsväsendet är redan rejält naggat i kanten - för att använda ett understatement - och förtroendet skulle erodera ytterligare om det visar sig att Littorin utan ens en förundersökning går fri för det som vanliga svenssöner åtalas och fälls för.
Mitt tips är att polis och åklagare väljer att titta bort. Men jag hoppas jag har fel. Finns det någon hågad åklagare?

5 kommentarer:

 1. Nej, även om han är "skyldig" till sexköp är "brottet" preskriberat. Därför kommer ingen åklagare att väcka åtal. Häng med för tusan!!

  SvaraRadera
 2. Aj då, här har vi en som hetsar upp sig över ett eventuellt misstag. Han/hon måste vara av den unika sorten som haft alla rätt i hela sitt liv.

  SvaraRadera
 3. PS. "Anonym" kan ha rätt. Jag har kollat och preskriptionstiden för sexköpsbrott är två år. Därmed skulle Littorin klara sig från åtal hur som helst, förutsatt att han inte köpt sex de senaste två åren.

  SvaraRadera
 4. Kändisar och politiker klarar sig undan med det mesta. Det är precis som Kicki Danielsson som får tillbaka sitt körkort gång på gång.
  Rattfylla är tillåtet för vissa bara. Precis som sexköp och narkotika affärer.
  Man upphör aldrig att bli förvånad!

  SvaraRadera
 5. Det är lite si och så med likheten inför lagen.

  SvaraRadera